‹ Back

 

MASTERCLASS

 

 

10 ANI DE CRAMEROMANIA ȘI VINURI BUNE 

Prezentarea și degustare de 6 vinuri locale din recolta 2013 în asociere cu brânzeturi maturate românești

 

 

Prezentat de Alina Iancu, fondator CrameRomania și Horia Hasnaș, specialist în vinuri

 

Sâmbătă, 21 octombrie, 16:30

 

Bilete online -  cost participare 325 lei/persoană

 

 

 

 

Au trecut 10 ani în care am construit o bază de date solidă a cramelor din România și am căutat, prin inițiative online și offline să aducem în centrul atenției și să facem cunoscute vinurile românești și oamenii din spatele lor. Am călătorit la cramele din întreaga țară, unde am făcut cunoștință cu vinurile, poveștile oamenilor locului și am documentat procesul de fabricație cu informații, materiale foto și video.

 

Apoi am împărtășit cu voi informații de la fiecare cramă în parte, iar pasul următor a fost să sistematizăm detaliile - de la o hartă viticolă a cramelor din România lansată în 2017, la încurajarea turismului viticol - prin platforma Revino.ro și salonul național de vinuri Revino ajuns deja la șase ediții. Am organizat evenimente educative cu vinuri, vizite cu turiști la crame și multe alte întâlniri cu vinul. Din 2019, am alăturat vinului și experiența brânzeturilor locale.

 

Mutat cu arme și bagaje din presa generalistă în cea a vinului în urmă cu peste un deceniu, Horia a fost, ani buni, redactor la Vinul.ro. Critic de vin, jurat în concursuri interne și internaționale, membru al Team Romania - echipă ce reprezintă țara noastră la Campionatul Mondial de degustare în orb -, inițiator și consultant în multe proiecte ce au avut ca scop promovarea vinului, considerat de mulți pasionați drept ambasadorul neoficial al vinului grecesc în România, el rămâne, chiar și în condițiile în care pare ușor retras din agitata realitate a vinului românesc, o veritabilă enciclopedie de informații, precum și un povestitor captivant al vinului.

 

Împreună cu Horia am selectat vinurile pentru acest eveniment și tot împreună am încercat să realizăm cea mai bună asociere cu brânzeturile pe care le vom degusta. Ne-am consultat între noi, ne-am sfătuit cu creatorii vinurilor, pentru că ne dorim pentru dumneavoastră o experiență cât mai plăcută, dar și pentru că vrem să arătăm că România are vinuri extraordinare, cărora trebuie să le acordăm mai multă încredere.

 

Vinurile 

  1. Spumant JOHANNA Crama Bauer, 2013 (Magnum)
  2. Feteasca Regala, Genius Loci, Crama Știrbey, 2013
  3. Negru de Drăgășani, Viile Metamorfosis, 2013
  4. Negru de Drăgășani Rezerva, Crama Știrbey, 2013
  5. Cabernet Franc, Stone Wine, Crama Balla Geza, 2013
  6. Domaine Ceptura Rouge, Crama Davino, 2013

 

Selecție de 9 brânzeturi maturate românești, în multiple asocieri.

 

 

 

 

Sâmbătă, 21 octombrie, 16:30

 

Bilete online -  cost participare 325 lei/persoană

 

 

 

 

SPONSORS

 

 

 

 

 

 

 

 

PARTNERS