‹ Back

 

MASTERCLASS

 

 

MICRO REGIUNE, EXEMPLE DE BUNE PRACTICI / DEGUSTARE DE BRÂNZETURI

Experiența rurală în Transilvania

 

 

Prezentat de Oana Udrea și Chef Horia Simon

 

Sâmbătă, 21 octombrie, 13:30

 

Bilete online -  cost participare 100 lei/persoană

 

 

 

 

Masterclassul se centrează pe ideea celor doi speakeri de a deschide un restaurant cu specific local în mediul rural și de a dezvolta o rețea locală de aprovizionare. Proiectele rurale precedente i-au învățat că microregiunea este răspunsul când încerci să schimbi o comunitate. Așa au pornit în drumul lor să construiasca o comunitate locală închegată de mici producători locali, gospodării din agricultura de subzistență și actori din zona tusimului și serviciilor adiacente.

 

 

  

Oana și Adrian Udrea (Meșendorf 65 - brânzeturi și restaurant)

 

Ce a însemnat pentru noi mutarea din București într-un sat săsesc, privind în urmă după 5 ani și mai bine?

Cum începi și cum duci mai departe, legal și ca la carte, într-un sat din Transilvania trei activități diferite dar care au o profundă legătura între ele: producerea brânzei maturate de la Meșendorf, oferirea de mese într-un punct gastronomic local (Mesendorf 65) și cazare în camere de închiriat (Critz Cross), după o cariera care a implicat un job în banca centrală și unul într-o mare companie de asigurări. Cum am ajuns aici și ce ne propunem pe mai departe.

 

 

 

Chef Horia Simon - Clubul Gastronomic Transilvan

 

Experiența rurală nu încetează să mă minuneze niciodată, atât în sens bun, cât și invers. De când am început să frecventez lumea satului, aceasta s-a modificat consistent și constant în toți acești 15 ani. Ce a rămas constant e puterea exemplului, din nou în ambele sensuri. Dar dacă reușești să vii cu exemple pozitive, lucrurile devin mai ușoare, așa e și firul poveștii noastre.

          

 

Despre o schimbare radicală de viață, de mediu și de ritm, dar și despre cum pasiunea și seriozitatea sunt cele de care nu ai cum să te desparți și care te duc mai departe, dincolo de provocările mici sau mari, veți afla în masterclassul nostru.

 

 

Bineînțeles, nu vor lipsi degustările de brânzeturi.

 

 

Sâmbătă, 21 octombrie, 13:30

 

Bilete online -  cost participare 100 lei/persoană

 

 

 

 

SPONSORS

 

 

 

 

 

 

 

 

PARTNERS