MASTERCLASS - FRANŢUZESC NEAOŞ ROMÂNESC

‹ Back

 

MASTERCLASS

 

 

 

FRANŢUZESC NEAOŞ ROMÂNESC

Degustare în asociere de 5 brânzeturi bucovinene cu 5 vinuri franțuzesti

 

Prezentat de Cristina Dumitrescu, fondator Zada Brânză Cinstită şi Dana Pop, Wine Doctor, specialist brânzeturi şi vinuri

 

Duminică, 21 octombrie, 14:00

 

Bilete online -  cost participare 100 lei/persoană

 

____________________

 

Vinul și brânza merg dintotdeauna mână în mână. E cea mai simplă, cea mai la îndemână asociere culinară, dar tocmai pentru că e simplă și la îndemână ne poate oferi din plin bucuria gustului.

 

Desigur, plăcerea gustului e deplină dacă asocierea e una potrivită, una în care vinul și brânza se susțin și se completează reciproc. În acest sens una dintre regulile asocierii este: vinul locului – brânza locului.

 

Noi, gazdele dumneavoastră, Dana și Cristina, vă propunem să facem o excepție de la această regulă și ne bucurăm împreună de plăcerea gustului făcând asocieri surpriză ale unor vinuri din Franța cu brânzeturi neoașe din Bucovina, astfel:

 

 

  • Urdă Zada Brânză Cinstită - Blanquette de Limoux (90% Mauzac blanc, 5% Chardonnay, 5% Chenin blanc), vin spumant alb brut, AOC Limoux, Franţa

 

  • Telemea Capră + Caşcaval Capră Zada Brânză Cinstită - Le Sauvignon (100 % Sauvignon Blanc) 2022, vin alb sec, AOP Tourraine, Franţa

 

  • Brânza burduf cremoasă Zada Brânză Cinstită - Le Clos de Sable (Grolleau, Cabernet Franc, Cot, Gamay) 2021, vin roze sec, AOP Tourraine, Franţa

 

  • Caşcaval cu piper Zada Brânză Cinstită - Purs Cépages (100 % Syrah) 2022, vin roşu sec, IGP Pay’s D’Oc, Franţa

 

  • Caşcaval cu schinduf Zada Brânză Cinstită - L’Intrepride (Cabernet Franc & Cot) 2019, vin roşu sec, AOP Tourraine Chenonceaux, Franţa

 

 

Dana Pop - Doctor inginer în industrii alimentare, cu experiență de peste 30 de ani atât în domeniul lactatelor, cât și în cel al vinurilor, importator de vinuri, degustător autorizat de vinuri și brânzeturi, jurat la concursuri internaționale de vinuri și de brânzeturi.

 

 

 

Cristina Dumitrescu - Inginer în industrii alimentare, specializat în Elvetia, cu experiență de peste 30 de ani în domeniul lactatelor, proprietar ZADA brânză cinstită, degustător autorizat de brânzeturi și vinuri.

 

 

Va aşteptam cu drag!

 

 

 

 

SPONSORS

 

 

 

 

 

 

 

 

PARTNERS